Minggu lepas masa jalan-jalan ke blog kak Hana, nampak dia buat udang goreng oat goreng. Kak Hana kata dia buat untuk anak-anak dia. Tapi walaupun saya bukan bertitle kanak-kanak, tapi saya teringin sangat nak rasa, macam sedap je.


Hari ni saya buat juga akhirnya udang goreng oat tu. Boleh tahan sedap, layan jugak la. Masa makan tu terbayang wajah anak-anak saudara saya, mesti mereka pun sangat suka kalau dapat meratah udang goreng macam tu.


Kalau ada sesiapa yang nak tahu resepi udang goreng oat ni, sudilah berkunjung ke blog kak Hana. Saya bukan blogger masakan, saya cuma pencuba masakan. Hehehe. Jadi saya link kan saja ke blog yang sepatutnya. Terima kasih ye kak Hana sudi kongsikan resepi udang goreng oat tu.

Tapi tak boleh kot nak buat selalu sangat. Salah satu sebabnya, udang kat Ukraine ni sangat la mahal dan tak fresh. Seafood yang tak fresh boleh mem'provoke' allergic kepada mereka yang ada allergic seafood. Kalau di Malaysia lain cerita la. Antara sebab lain, agak berminyak. Maklum la digoreng kan.

Apa pun alhamdulillah hari ni Allah masih beri nyawa kepada saya, dapat saya merasa udang goreng oat tu. Sesungguhnya nikmat Mu tidak terkira banyaknya Ya Allah. Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah.

0 comments: